A Magyar Honvédség a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) szolgálati formát. Az ország valamennyi járásában járásonként megalakítandó,századok célja, hogy szükség esetén helyben álljon rendelkezésre egy kiképzett, felkészített, alkalmazható erő. A területvédelmi tartalékos század tagjai a felkészítések alkalmával olyan kiképzést, tudást kapnak, mely a helyi közösség védelmi képességét növeli, legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetről. A tartalékosok felkészítése akár szabadidőben, az alkalmazása helyben történik, alapvetően a járásban, esetleg a megyén belül, évente összesen 20 napban.

Az önkéntes területvédelmi tartalékos katona a szerződéskötést követően szerződéskötési díjra (31.215 Ft.), továbbá a teljesített szolgálati évenként, utólag rendelkezésre állási díjra(127.500Ft.)jogosult.

A tényleges szolgálatot teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos katona a tényleges szolgálatteljesítése idejére a szerződésében foglalt beosztásához előírt rendfokozat szerinti illetményre jogosult. A honvédség a kiesett munkáért – előzetesen aláírt megállapodás alapján – kompenzálja a munkáltatót!

Jelentkezhet minden nagykorú hölgy és úr,aki magyarországi lakóhellyel rendelkezik, büntetlen előéletű és cselekvőképes magyar állampolgár, a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig.

Rábapatona településen csoportos tájékoztatót szervezne a Honvédség. Aki szeretne részt venni, az szándékát jelezze az alábbi telefonszámon 2017. szeptember 15-ig.

06-20/2468149

Rábaközi hírek

A hírcsatorna nem található.
2022. június 29. Szerda
Péter, Pál

Péter és Pál
A Nap kel 04:52-kor,
nyugszik 20:55-kor.

Holnap
Pál
napja lesz.