Tisztelt Rábapatonai Lakosság!

Alulírott Molnár-Nagy Béla polgármester és dr. Németh Balázs jegyző a pandémiás vészhelyzet elhárítása és a betegség terjedésének megakadályozása érdekében a következőkre hívjuk fel a figyelmüket és kérjük önöket, hogy az alábbi rendelkezéseket tartsák be!

I.) A Kormány a 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében arra kéri a 70. életévüket betöltött személyeket, hogy lakó- illetve tartózkodási helyüket ne hagyják el!

Mi is szeretnénk Önöket arra kérni, hogy lakóhelyüket ne hagyják el, közterületen ne tartózkodjanak indokolatlanul!

Abban az esetben, ha a fentieket vállalják és erről tájékoztatják az önkormányzatot, az ellátásukról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata, mely a következő segítséget jelenti:

  • napi egyszeri szociális ellátási keretek közötti (térítésalapú) meleg étkezés biztosítása házhoz szállítással,
  • heti egyszeri élelmiszer bevásárlás lebonyolításának segítése,
  • heti egyszeri, vagy a szükség szerinti (havi felírású) gyógyszer kiváltás biztosítása.

Amennyiben segítségre van szükségük a fenti bejelentést megtehetik munkaidőben a 0696/583-000-s telefonon vagy a +3620 282 7790-es mobilszámonon keresztül!

II.) A rábapatonai köztemető látogatását az ott zajló temetések alatt függesszék fel! A temetőt olyan időpontban látogassák, amikor nem zajlik temetés. Temetéseken lehetőség szerint csak a szűk családi kör vegyen részt. A temetési szertartáson megjelent lakosoktól kérnénk, hogy a temetés idején tartsák be a 2 méteres távolságot, és a temetéseken ne alakuljanak ki nagyobb társalgó csoportok!

III.) Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a koronavírus járvány elleni védekezés miatt 2020. március 24. napjától Rábapatona település játszóterei és sportpályája lezárásra kerülnek. Mivel az érintett területek fizikai lezárására nincs lehetőségünk, kérjük, hogy saját érdekükben azokat ne használják.

IV.) Az óvodai és iskolai gyermekétkeztetéssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk a szülőket:

  • ebédet igényelni a gyermekek részére az igényelt napot megelőző napon 12:00 óráig lehet telefonon (Véghné Kakucs Mónika 06-20-282-7790),
  • befizetett ebédek átvételére az óvoda konyháján van lehetőség 11:00 – 14:00 óra közötti időszakban, vagy kiszállítás kérhető, díj ellenében,
  • ételhordót használni nem lehet, az ebéd kizárólag egyszer használatos tárolóedényekben kerül átadásra.

Kérnénk, hogy az ebéd átvételekor csak egy személy tartózkodjon az átvételi helyiségben, valamint a szabadban történő esetleges sorban állás ideje alatt ne csoportosan, egymástól legalább több méter távolságban tartózkodjanak!

Tudjuk, hogy a fent leírtak kényelmetlenséget is jelentenek, de a megelőzés és a védekezés mindannyiunk közös és elemi érdeke!

A település felelős vezetőiként bízunk abban, hogy megfogadják kéréseinket!

Rábapatona, 2020. március 24.

Tisztelettel:

dr. Németh Balázs
jegyző s.k.

Molnár-Nagy Béla
polgármester s.k.

Rábaközi hírek

A hírcsatorna nem található.
2023. november 30. Csütörtök
András, Andor, Endre

 
A Nap kel 07:15-kor,
nyugszik 16:03-kor.

Holnap
Elza
napja lesz.