Bári Zoltán János

 

Munkássága elismeréseképpen 2017. augusztus 20-án vehette át a díszpolgári elismerő kitüntetést.

Bári Zoltán János 1954. május 26-án született Rábapatonán. Szülei Bári Vince és Molnár Julianna, felesége Schmiedmayer Ágnes. Három gyermek, Zoltán, Bertalan és Katalin édesapja.

Általános iskolai tanulmányait 1961 és 1968 között Rábapatonán végezte. Az általános iskola elvégzése után a budapesti Dózsa György Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolában tanult. A középiskola elvégzését követően a Győri ÁFÉSZ ipari főosztályán kezdett el dolgozni. A katonai szolgálat letelte után munkáját a Győri ÁFÉSZ kereskedelmi főosztályán folytatta. 1982 és 1986 között az ÁFÉSZ tartósító üzemének helyettes vezetője volt. A munka és a család mellett tovább folytatta tanulmányait és felsőfokú bel-és külkereskedelmi szakvizsgát tett, továbbá a gombatermesztői és az élelmiszerek érzékszervi minősítői szaktanfolyamot is elvégezte. Frissen szerzett szakmai tudását a kutatás területén is kamatoztatta. Az 1983–ban kifejlesztette a Bári féle felszíni gombatermesztő berendezést, amely találmányával 1985-ben OMÉK 1. díjat nyert, majd 1987-ben 187/970. lajstromszám alatt szabadalmi védettséget kapott.

Bári Zoltán szakmai életében fontos év volt az 1986-os esztendő. 1986. március 26-án három társával közösen elindították a TUTTI GMK-t. Az indulás nem volt könnyű, hiszen ekkoriban a szocialista gazdasági rendszer keretein belül magánvállalkozásként működni, fejlődni és piacokat szerezni nem volt egyszerű feladat. Bári Zoltán a cég indulásától kezdve egészen 2006-ig a TUTTI kereskedelmi igazgatójaként tevékenykedett. Tevékenységének köszönhetően a Kereskedelmi és Iparkamara külkereskedelmi szekciójának is a tagja volt. 2007-től nyugdíjba vonulásáig a TUTTI kereskedelmi tanácsadója volt. Bári Zoltánnak a cég sikeres és eredményes fejlődése mellett elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a TUTTI Élelmiszeripari Kft. 1991-ben új üzeme számára Rábapatona határában vásárolt területet. A cég Rábapatona legnagyobb foglalkoztatója és egyúttal legjelentősebb adófizetője, támogatója. Rábapatona neve többek között a TUTTI márkanévnek köszönhetően nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is ismert a vásárlók és az élelmiszeripari szakma körében.

Bári Zoltán a sikeres szakmai tevékenysége mellett fiatal korától kezdve aktív és sokrétű közéleti tevékenységet végzett szülőfalujában, Rábapatonán. Mind a szakmai, mind pedig a közéleti tevékenysége folyamán édesapja, Bári Vince munkásságát tartotta követendőnek és példaértékűnek. Édesapja útját követve - aki 20 éven keresztül volt a helyi tanács tagja - 1986-tól a helyi tanács tagja lett, majd a helyi önkormányzat 1990-es megalakulását követően 24 éven keresztül a település választott képviselőjeként tevékenykedett. Több bizottság tagjaként, a pénzügyi bizottság elnökeként, majd utolsó képviselői ciklusában 4 éven át Rábapatona társadalmi megbízatású alpolgármestereként végezte képviselői munkáját.

Napjainkban a helyi vadásztársaság aktív tagja, a helyi földtulajdonosok közösségének a vezetője. Hathatós közreműködésével 2016-ban 20 éves vadászati jogot szerzett a helyi földtulajdonosi közösség Rábapatona, valamint a szomszédos 7 település határában. Az 1980-90-es években a helyi sportéletben is aktív szerepet vállalt. Sportegyesületi, szponzori és irányítási tevékenysége idején érte el a helyi labdarúgás mindezidáig legnagyobb sikereit. Hobbija a ,lámpák gyűjtése, fejlesztése  valamint a kerékpározás. Napjainkban mind mecénásként és támogatóként, mind pedig aktív résztvevőként fontos szerepet vállal a település civil, egyesületi és kulturális életében.

2024. július 25. Csütörtök
Kristóf, Jakab, Zsaklin

 
A Nap kel 05:17-kor,
nyugszik 20:37-kor.

Holnap
Anna, Anikó
napja lesz.

Defibrillátor az IKSZT portáján

defibrillaror
(Szentháromság tér 1. - IKSZT portáján falra függesztett dobozban, éjjel-nappal elérhető)

A defibrillátor eszköz üzemkész állapotban van, vészhelyzet esetén azonnal használatba vehető.

Használatát a bekapcsolást követően,
a gép által lejátszott magyar nyelvű
hangüzenetek segítik.

A defibrillátor
használati útmutatója letölthető itt.