2014. május 10-én került megrendezésre községünkben a Kerékpáros nap, amely az önkormányzat, az általános iskola és a rendőrség közös rendezvénye volt.

 

A programok már reggel kezdetüket vették, a diákoknak szervezett ügyességi versenyek, tesztek és oktató film vetítésével egyidejűleg megkezdődött a kerékpárok egy új online rendszerbe történő nyilvántartásba vétele is. A regisztrációk párhuzamosan zajlottak az általános iskola és az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér udvarain. A regisztrációt megelőzően a közlekedésfelügyelettől érkezett szakemberek átvizsgálták, ellenőrizték a kerékpárokat és hiányosság vagy például a fékek rossz működése esetén felhívták a figyelmet ezek pótlására, javítására. A rendőrség ajándékot adott mindenkinek, aki regisztráltatta a kerékpárját, így rengeteg mellény, fényvisszaverő prizma, és lámpa került kiosztásra, a gyerekek fényvisszaverő matricákat és világítós karkötőket kaptak „Közlekedj biztonságosan” felirattal.

A rendőrség ugyanezen a napon közlekedésbiztonsági napot is tartott községünkben, így ellenőrizték a településen közlekedőket és járműveiket. A cél itt nem a büntetés volt, hanem  a biztonságos közlekedésre történő figyelemfelhívás.

Az iskolások nagyon élvezték a kiépített kerékpáros pályán zajló ügyességi versenyeket, nagy lelkesedéssel töltötték ki a közlekedési tesztlapokat, és figyelemmel kísérték az oktató filmeket is. Hasznos tanácsokkal sajátították el a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat.

Közel 300 kerékpár került nyilvántartásba vételre ezen a napon Örömmel tapasztaltuk, hogy minden korosztályból érkeztek a rendezvényre és egy-egy közlekedési-szakmai témában bátran mertek kérdezni, érdeklődni is a rendőrségtől egy-egy közlekedési-szakmai témában.

Amennyiben további jelentős érdeklődés mutatkozik a most kimaradt kerékpárok regisztrációjára, úgy a közeljövőben mindenképpen szervezünk még egy hasonló napot, hogy mindenki nyilvántartásba tudja vetetni kerékpárját.

Köszönjük a Győri Rendőrkapitányság, a Közlekedésfelügyelet, és az Általános Iskola közreműködését, hogy megvalósulhatott és sikeresen lezajlott a Kerékpáros nap Rábapatonán.

Jutasi Kálmán

polgármester

2024. június 23. Vasárnap
Zoltán, Édua

 
A Nap kel 04:50-kor,
nyugszik 20:55-kor.

Holnap
Iván
napja lesz.

Defibrillátor az IKSZT portáján

defibrillaror
(Szentháromság tér 1. - IKSZT portáján falra függesztett dobozban, éjjel-nappal elérhető)

A defibrillátor eszköz üzemkész állapotban van, vészhelyzet esetén azonnal használatba vehető.

Használatát a bekapcsolást követően,
a gép által lejátszott magyar nyelvű
hangüzenetek segítik.

A defibrillátor
használati útmutatója letölthető itt.