Rábapatona Község 77 településsel együtt csatlakozott a Helyi Közösségi Akadémia (továbbiakban: HKA) hálózatához, ezzel összefüggésben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rajzpályázatot írt ki általános iskolás gyermekeknek, két korosztályban, 1-4 osztályosok, 5-8. osztályosok részére. A rajzokon az kellett a gyermekeknek megjelenteni, miként képzelik el Rábapatonát 15 év múlva. Nagyon sok pályamű érkezett a Rábapatonai Petőfi Sándor Általános Iskolából, amit ezúton is köszönünk.

 

A helyi HKA elő zsűri feladata volt, hogy mindkét korcsoportból egy-egy rajzot kiválasszon, és azt továbbítsa a pályázatot kiíró részére. Településünkön az alsó tagozatosok közül Szokolics Vivien, a felsősök közül pedig Szalontai Petra Ágnes rajzát választottuk a számos szép rajz közül a legszebbnek, így ezek jutottak tovább.

 

A továbbjutott pályaműveket egy országos konferencia keretében a 77 település képviselői bírálják el, az ott nyertes rajzokat értékes nyereményekkel díjazza a

Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A nyertes gyermekek nyereményeiket a helyi HKA kapcsolattartótól vehetik majd át.

A helyi HKA bizottság a jövőben tervezi hasonló jellegű alkotói pályázat kiírását minden rábapatonai lakos részére, melyről értesíteni fogjuk a településen élőket.

 

Szalainé dr. Németh Annamária

jegyző, önkormányzati szaktanácsadó

 

     

Rábaközi hírek

A hírcsatorna nem található.
2022. május 25. Szerda
Orbán

 
A Nap kel 04:59-kor,
nyugszik 20:36-kor.

Holnap
Fülöp, Evelin
napja lesz.