Tisztelt Rábapatonai Lakosok!

Magyarország Kormánya a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletével 2020. március 11. (szerda) 15:00 órai hatállyal a pandémiás helyzetre való tekintettel az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet hirdetett, ezáltal különleges jogrendet léptetett életbe.

A veszélyhelyzettel kapcsolatban Magyarország Alaptörvénye, valamint a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény tartalmaz rendelkezéseket, továbbá a következő napokban várható a kidolgozott részletszabályokat tartalmazó joganyagok megjelenése.

Veszélyhelyzet esetében – amely várható időtartama hónapokra tehető – a polgári védelmi feladatokat a katasztrófavédelmi szervek, valamint a polgármester látja el, a különleges jogrend pedig lehetőséget biztosít, egyúttal meghatározott esetekben kötelezettséget állapít meg egyes jogszabályoktól való eltérésre, speciális és azonnali intézkedések megtételére, amelyek mind a lakosság egészségének védelmét, valamint a vagyonbiztonságot szolgálják.

Önkormányzatunk folyamatos kapcsolatot tart fenn az érintett hatóságokkal, rendvédelmi szervekkel, valamint rendszeres egyeztetéseket folytat településünk intézményeinek vezetőivel, az egészségügyi szolgáltatókkal és a polgárőrséggel.

A polgármesteri hivatal a polgármester munkájának támogatása, valamint a helyi lakosság lehető legmagasabb szintű tájékoztatása érdekében a jövőben is rendszeresen közzéteszi a rendelkezésre álló újabb információkat, irányadó útmutatásokat a község honlapján, valamint Facebook oldalán.

Ezúton kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy minden esetben őrizze meg nyugalmát, ugyanakkor kérem, hogy lehetőség szerint – a népegészségügyi javaslatoknak megfelelően – minden érintkezést csökkentsünk minimálisra, továbbá kérem, hogy fordítsunk kiemelt figyelmet embertársainkra, szükség esetén nyújtsunk segítséget ezekben az embert próbáló időkben.

Kérdéseikkel bizalommal fordulhatnak Molnár-Nagy Béla polgármester úrhoz munkaidőben, valamint dr. Németh Balázs jegyzőhöz (20/347-1698; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) munkaidőn kívül is.

Mindenben számítunk szíves együttműködésükre!

Rábapatona, 2020. március 12.

Tisztelettel:

dr. Németh Balázs
jegyző

Rábaközi hírek

A hírcsatorna nem található.
2022. január 23. Vasárnap
Rajmund, Emerencia, Zelma

 
A Nap kel 07:26-kor,
nyugszik 16:38-kor.

Holnap
Timót
napja lesz.